У Таллінні почали будівництво залізничного вокзалу за проєктом Zaha Hadid Architects



Rail Baltica

Він стане частиною міжнародного маршруту Rail Baltica

У Таллінні розпочалося будівництво нового залізничного вокзалу. Футуристична споруда спроєктована бюро Zaha Hadid Architects, повідомляє WhiteMAD.

Архітектори з бюро Zaha Hadid Architects спроектували велику розв’язку, яка об’єднає під одним дахом залізничний, автобусний і трамвайний транспорт. Естонці можуть отримати нову архітектурну пам’ятку в столиці. Будівля має динамічну форму, обтічні форми та характерні для студії м’які лінії. Весь вокзал нагадує величезний пішохідний міст, який з’єднує дві частини міста. Сьогодні ця частина Таллінна розділена залізничною колією.

Конструкція вокзалу базується на модульній технології. Окремі частини будуть виготовлені на заводі і привезені на будівельний майданчик. Новий вокзал обслуговуватиме не лише міжнародні маршрути. Об’єкт має також полегшити пересування містом громадським транспортом.

Будівництво нової станції триватиме до 2028 року.

У Литві, Латвії та Естонії переважає інфраструктура широкої колії. Новий маршрут буде побудований за стандартною шириною колії, що, як очікується, заощадить час на шляху поїздів з литовської території до Польщі. Лінія буде електрифікована. З часом можна буде подорожувати з Варшави через Каунас і Ригу до Таллінна, а потім поромом до Гельсінкі. Очікується, що потяги на новому маршруті розвиватимуть швидкість до 249 км/год.

Візуалізація: Zaha Hadid Architects

Читайте також: