Від початку року у Львові демонтували 376 вивісок



вивіски

Вони були встановлені самовільно або не відповідали вимогам

Про це повідомили у департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад ЛМР.

«Нині у Львові понад 12 тисяч вивісок, які офіційно обліковані. З початку року було демонтовано 376 малих архітектурних форм. Так відбувається, коли вивіску встановлюють самовільно і вона не відповідає певним міським вимогам», – каже директор департаменту природних ресурсів, будівництва і розвитку громад Тарас Кубай

Щотижня спеціальна робоча група розглядає та погоджує до 100 проєктів вивісок. А це ще один показник того, що підприємці розуміють значення вивіски у формуванні міського середовища.

Але так було не завжди. Ще десять років тому фасади будинків та вікна на вулицях Львова були наглухо «замуровані» в яскраві та надвеликі вивіски-короби. А перші поверхи старовинних будівель заліплювали різнокольоровими та громіздкими пластиковими конструкціями. Такими були центральні вулиці Львова, його візитівки – проспекти Свободи, Шевченка, Чорновола, вулиці Дорошенка та Городоцька, йдеться у повідомленні.

Тоді Львів ста одним із перших, хто почав упорядковувати питання вивісок. У 2016 році міська рада взялася врегулювати питання вивісок, аби ті візуально не захаращували місто і остаточно не зіпсували його ідентичність. Було запроваджено рішення про порядок розміщення малих архітектурних форм (вивісок). Для підприємців місто розробило спеціальні додатки, де основні правила оформлення вивіски подали в доступній візуальній формі.

Ці правила діють донині. У міській раді підприємці можуть отримати консультації та всю інформацію щодо паспорта вивіски. А також допомогу у питанні дизайну.

На фото – приклад вдалої вивіски, що гармонійно вписується у міський простір.

Читайте також: