В Академії мистецтв у Львові відкриють школу реставрації



реставрація

У Львівській національній академії мистецтв відкриють школу реставрації. Школа працюватиме за європейськими стандартами, а випускники отримуватимуть сертифікати державного зразка, повідомляє Львівська міська рада.

Це перший такий проєкт в Україні. Втілюватиметься він за фінансового сприяння німецького Фонду ім. Ебергарда Шьока і за підтримки ЮНЕСКО.

Як пояснюють у Львівській міській раді, підготовка кваліфікованих фахівців для реставрації архітектури зараз, в час війни, в Україні стала особливо актуальною. Адже, попри те, що в деяких закладах вищої освіти готують реставраторів на рівні бакалаврату та магістратури, в Україні немає спеціалізованих освітніх програм, спрямованих на підготовку реставраторів архітектурних елементів, зокрема виробів з дерева, металевих конструкцій, декоративних штукатурок і ліпних виробів.

Пілотний проєкт розрахований на чотири роки з можливістю його продовження. Планується, що навчальний процес стартує з наступного року. До цього часу потрібно облаштувати майстерні, зокрема закупити станки та інше обладнання.

Нагадаємо, Фонд ім. Ебергарда Шьока вже кілька років співпрацює зі Львовом, долучаючись зокрема до фінансування відновлення вікон та брам в історичній частині міста.

Головне фото – ілюстративне: ЛМР

До теми: