Набір заявок на відновлення історичних брам та вікон стартує у Львові



З першого вересня у Львові розпочинають новий набір заявок від мешканців для участі у Програмі співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Узяти участь у ній можуть взяти участь мешканці, які проживають у будинках у межах історичного ареалу Львова. Вік будинку має становити не менш ніж  80 років, повідомляє Львівська міська рада.

Заявки можна подати через ЦНАПи з 1 до 15 вересня.

Нагадаємо, Програма співфінансування відновлення брам та вікон у житлових будинках, що розташовані на території історичного ареалу Львова діє з 2018 року. Відтоді у будинках історичного ареалу відновили  понад 200 брам та понад 150 вікон.

Відповідно до програми, 70% вартості робіт з відновлення брам оплачує Львівська міська рада через координатора – ЛКП «Бюро спадщини», а 30% – мешканці. Під час реставрації вікон співфінансування здійснюється у співвідношенні 60% на 40% відповідно. А в разі заміни металопластикових вікон на дерев’яні  частки співфінансування становлять 50% на 50%.

Також у Львові до відновлення історичних брам планують залучати бізнес. Так місто хоче підтримувати традиції меценатства.

До теми: