У Львові самобуд заліз на територію парку



самобуд

На вулиці Парковій, 9 у Львові власник зводить триповерхову підпірну стіну. Не маючи на це дозволу та залізши на територію Стрийського парку.

Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

«Жодного дозволу на будівництво чи реконструкцію від міста чи ДІАМу, будівля – пам’ятка архітектури місцевого значення, а щодо землі – то власник вийшов за межі своєї ділянки на територію природо-заповідного фонду Стрийського парку. Нахабству немає меж!» – зазначає посадовець.

За словами Любомира Зубача, історія з цим самобудом триває кілька років. Міська інспекція ДАБК зверталась і до прокуратури, і в столичний Держархбудконтроль (бо пам’ятки – це їхні повноваження). Та все безрезультатно. Натомість зараз власник апелює до Мінкульту, який дозволив йому будувати підпірну стінку на три поверхи.

«Дуже сподіваюсь, що принаймні зараз і ДІАМ, і Мінкульт відреагують на цю ситуацію. І столичні інспектори бодай на третій рік таки доїдуть до Львова з перевіркою. Бо це вже переходить всілякі межі. А загалом ця ситуація є яскравим свідченням «доцільності» мораторію на будівельні перевірки в останні роки», – додає Любомир Зубач.

Читайте також: