У Львові обговорять проблеми соціального житла



Харківська школа архітектури запрошує на відкриту дискусію “Соціальне житло: вимушеність чи доступність?” за участі провідних експертів архітектурної галузі.

На події обговорюватимуть такі питання:

Стан справ в сфері соціального житла в Україні: пропозиція на ринку, власники, інвестори, ціни, кредитування, догляд і утримання, ідеальна модель функціонування. Ретроспективу втілення соціального житла в Україні: приклади до Другої світової війни у Львові, вирішення проблем забезпечення соціального житла у 60-80-х рр. ХХ ст.

Закордонний досвід соціального житла: порівняльний аналіз із ситуацією в Україні, закордонні кейси що спрацювали, можливості імплементації в Україні досвіду інших країн у період відбудови після ІІ світової війни.

 Потреби і запити суспільства: до повномасштабної війни, їх переосмислення в час війни, прогноз на післявоєнний період, соціальне житло в різних регіонах України, типологія соціального і тимчасового житла.

Якість соціального житла: рівень комфорту, площі і нормативи, архітектурні особливості соціального житла, способи повторного використання, кількісне співвідношення соціального житла у будинку.

Серед спікерів – архітектор та урбаніст Олег Дроздов, містопланувальник  Олександр Анісімов, архітектор Андрій Бєляєв, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев

Лекторій відбудеться 14 грудня, 18:30,  в укритті ЛНАМ за адресою: м. Львів, вул. Кубійовича 35А.

Участь безкоштовна. Зареєструватись на подію можна тут.

Головне фото – соціальне житло в Іспанії: Pich-Aguilera Architects