Суд ухвалив знести самобуд на Варшавській у Львові



самобуд на Варшавській

Будинок на шість поверхів на вул. Варшавській, 22 демонтують. Таке рішення виніс суд після шести років розглядів у судах, повідомляє Львівська міська рада, пише Urbis Air.

Будинок на вул. Варшавській, 22 почали будувати 2018 року без жодного дозвільного документа. Спершу міська Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю оштрафувала забудовника і дала припис про усунення порушень та припинення будівельних робіт. Та це рішення проігнорували, тому ДАБК повторно оштрафувала громадську організацію і дала припис на демонтаж. Але цього також не виконали. Тоді інспектори звернулися до суду, йдеться  у повідомленні

«В невідомий спосіб державний реєстратор Бойко Христина зареєструвала право власності на всі квартири, які там були збудовані. З цим ми також звернулись в правоохоронні органи та до суду.

Суд першої та другої інстанції постановив демонтувати споруду, а Верховний Суд направив справу на повторний розгляд. Так ще три інстанції розглядали справу повторно, але ми отримали позитивне рішення про те, що це потрібно демонтувати», – розповідає Тарас Павлишин, начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю.

Громадська організація «Наше ідеальне місто», яка звела будинок без дозволів, має компенсувати витрати за демонтаж

Нагадаємо, у Львові вже були схожі прецеденти. В Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю вже є виграні суди по таких спорудах на вул. Варшавській, 54; вул. Уманській, 4; Варшавській, 112 та на вул. На Нивах, де забудовника зобов’язали знести з 7 по 12 поверх будинку. А 2019 року у Львові вперше в Україні демонтували 7-поверховий самобуд на вул. Личаківській, 259.

 «Попри те, що такі справи можуть розглядати в судах роками, кінцеве рішення про демонтаж незаконного будинку має стати черговим прикладом для недобросовісних забудовників і свідченням того, що всі зведені без належних документів споруди у Львові будуть знесені», – додає Тарас Павлишин.

Фото: ЛМР

Читайте також: