Уже другу школу у Львові почали будувати за кошти забудовників



Після завершення освітні заклади стануть комунальними – їх віддадуть в управління місту

У середу, 4 квітня, на вул. Рудненській у Львові заклали капсулу на місці будівництва нового навчального закладу. Освітній заклад з басейном та укриттям за свій кошт збудує Корпорація Нерухомості РІЕЛ». Відтак передасть їх у власність міста. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Вулиця Рудненська розташована на Левандівці. У цьому районі є три школи, і всі переповнені, зазначають у ЛМР. Тож нова школа та дитячий садок суттєво підсилять соціальну інфраструктуру мікрорайону.

Візуалізація проєкту школи на вул. Рудненській : ЛМР

У двоповерховій будівлі на 5 тис. кв. м планують розмістити початкову школу на 160 учнів та дитсадок на 80 місць. Проєктом передбачено сучасні класи для навчання та відпочинку, укриття і навіть басейн. Планують, що навчальний заклад працюватиме і після уроків, а також у вихідні – буде багато додаткових секцій для дітей.

Якщо для РІЕЛу це перший такий досвід з побудови початкової школи, то для міста Львова практика залучення соціально відповідального бізнесу не нова. Новий корпус ліцею з басейном на вул. Героїв Крут будує будівельна фірма Resident Development. Заклад за проєктом архітектурної майстерні KUDIN architects уже готовий на 75% від обсягу загальних будівельних робіт – навіть у час війни робіт тут не зупиняють. Про це повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач:

«Будівництво школи – це мегаінвестиція, дуже великі кошти, які вкладаються в місто. Ми маємо вже кілька прикладів. Якщо ми говоримо про школи, то це вже другий кейс, перший ми маємо на вул. Героїв Крут, де добудовується великий корпус школи, а тепер маємо позитивний приклад на Левандівці. Впевнений, що він не останній, тому що освіта – це наш пріоритет. Ми зараз воюємо, підтримуємо Збройні Сили України, але для чого ми боремось? Для того, щоб наші діти мали майбутнє, а воно в значній мірі визначається рівнем освіти та якістю, яку ми маємо у громаді. Тож ми будемо надалі працювати в тому напрямку», – зазначив Любомир Зубач.

Візуалізація проєкту школи на вул Героїв Крут: ЛМР

Щобільше, цей же забудовник – Resident Development заявив про готовність звести ще один освітній заклад у Львові – у мікрорайоні Під Голоском. Зараз триває робота над проєктом школи. Його розробляє команда львівських архітекторів Guess Line Architect, яка перемогла у відкритому архітектурному конкурсі. За словами архітекторів, готовність проєкту становить приблизно 60%.

Головне фото: ЛМР

Читайте також: