У Львові демонтують майданчики, які перекриватимуть безбар’єрні доріжки



літні майданчики

У Львові демонтовуватимуть літні майданчики, які «залазитимуть» на доріжки доступності і перешкоджатимуть руху маломобільних людей. Деяким закладам громадського харчування уже скерували вимоги усунути перешкоди. Якщо ж вони цього не зроблять добровільно, міська рада спочатку скасує паспорт літнього майданчика, а далі й демонтує його, повідомляє Львівська міська рада.

Нагадаємо, у Львові активно працюють над доступністю. Зокрема зараз тривають роботи з облаштування безбар’єрних доріжок на площі Ринок. Це лише частина великого комплексу робіт з доступності, які проводять у місті.

Йдеться також про забезпечення інклюзивності різних закладів: комерційних, міських комунальних і державних. У Львові щоденно працюють моніторингові групи, які обстежують на доступність комунальні установи міста.

Нещодавно у місті затвердили рекомендації, в яких детально прописали вимоги до облаштування пандусів, підйомників, сходів, щоб вони відповідали усім нормам доступності. А  управління туризму Львова створило онлайн-карту «Доступне місто», де можна побачити безбар’єрні заклади та локації.

Фото: ЛМР

До теми: