Львів отримав відзнаку за покращення доступності громадського транспорту



Днями у польському місті Лодзь відбувся Конгрес нової мобільності. У межах заходу Львів отримав відзнаку індексу розумної міської мобільності країн Центральної та Східної Європи Розробники індексу відзначили зусилля Львова у підвищенні доступності до громадського транспорту в умовах війни.

«Зокрема було відзначено, що, незважаючи на припинення капітальних інвестицій в міську інфраструктуру в час війни,  місто продовжує працювати над створенням сприятливого середовища для всіх груп населення», – зазначив заступник керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Павло Сирватка.

Включення до індексу розумної міської мобільності дасть можливість Львову в майбутньому залучати додаткові ресурси для обміну досвідом та отримання інвестиції у цю сферу.

Як йдеться на сайті ЛМР, станом на зараз у Львові 52% громадського транспорту пристосовані для людей з інвалідністю. Також доступними або частково доступними є 75% зупинок у Львівській громаді. Окрім того, зроблено понад 2 тис. понижень бордюрів на пішохідних переходах. 69 переходів освітлені, на світлофорних об’єктах облаштовано 317 звукових пристроїв. Також  у Львові працює інклюзивне таксі.

Читайте також: