Чи відновлять басейн на вул. Стуса у Львові?



басейн Динамо

У Львові хочуть повністю відновити басейн на вулиці Стуса, 4 та підлаштувати під потреби військових та ветеранів у межах системи UNBROKEN, а також дітей та інших мешканців міста. Окрім цього, там можна було б проводити змагання з плавання, дайвінгу тощо. Для того, аби взяти на баланс занедбаний обʼєкт, що не функціонує близько двадцяти років, місто зверталося до різних інституцій, але позитивної відповіді так і не отримало. Про це у коментарі URBIS AIR повідомив керівник управління спорту Львівської міськради Антон Нікулін. 

“Насправді, усі об’єкти товариства “Динамо” в межах України перебувають приблизно у такому ж стані. Ухвала, яку ми прийняли раніше на сесії ЛМР, носить наразі декларативний характер. Там йдеться про те, що громада міста готова взяти на баланс цей басейн. Щобільше, ми маємо інвестора, готового побудувати якісний басейн. Питання в тому, що ті об’єкти нерухомого майна перебувають у приватній власності “Динамо”. Так, ми скеровували листи в Кабмін, міністерства, до “Динамо”, на що отримували відповідь про те, що вони не готові передавати басейн місту”, – розповів посадовець. 

За словами Антона Нікуліна, функціонал цього обʼєкта не повинен змінюватися. Тим паче, що метод аквареабілітації має попит та позитивно впливає на відновлення військових. Через це місто надалі перебуватиме у процесі перемовин з ГО «Львівська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо».

Загалом, додає посадовець, басейнів у Львові нині є достатньо. За останні десять років були запущені 17 шкільних, що пройшли реконструкцію. Так само в місті працюють відкриті та басейни під накриттям. 

Водночас особливістю обʼєкта на вулиці Стуса є його історична місцевість, де ще за часів Австро-Угорської імперії була територія для відпочинку та перші басейні. Потім вони пережили реконструкцію, уже в радянські часи. Також поруч із басейном – парк “Залізна вода”, і води цього парку якраз наповнюють чаші басейну. За словами спеціалістів, вони дуже корисні для здоровʼя, оскільки збагачені залізом. 

Фото: ЛМР

Читайте також: