Як облаштувати маленьку кухню



Кухня – найважливіше місце у нашому домі. Тут ми проводимо багато часу, готуючи їжу та смакуючи нею з рідними. Тому вона має бути комфортною та функціональною. Незважаючи на розмір.

Кому пощастило з великою кухнею – вітаємо. А для власників маленьких кухонь зібрали поради, як облаштувати невеличкий простір. Щоб і зручно, і стильно, і функціонально.

Колір

Не бійтесь світлих кольорів!

Щоб візуально збільшити простір, вибирайте меблі зі світлими фасадами. Крім того, білі поверхні практичніші за темні.

Те саме стосується стін. Якщо білий колір видається вам нудним, можна додати яскравий кольоровий акцент. Це може бут кольоровий фартух чи одна яскрава стіна. Такий контраст не вкраде простір, але додасть родзинки вашій кухні.

Меблі зі світлими фасадами практичніші за темні. Фото Pinterest

Меблі

Дизайнери рекомендують віддати перевагу глянцевим меблям. Їхня дзеркальна поверхня також допоможе візуально збільшити простір.

На маленькій кухні не місце масивним меблям.

Якщо мало місця, максимально використовуємо стіни. Обирайте високі шафки аж до стелі – на верхніх поличках розмістіть те, чим ви користуєтесь дуже рідко.

Найкращим варіантом для невеликої кухні будуть вмонтовані меблі. Так ви не лише використаєте кожен сантиметр приміщення, а й забезпечите максимальну функціональність.

Використовуйте підвісні меблі чи меблі-трансформери – це дозволить зекономити простір.

Уникайте відкритих полиць – вони захаращують простір. До того ж їх треба постійно мити.

Віддайте перевагу глянцевим меблям. Їхня дзеркальна поверхня візуально збільшує простір. Фото: Pinterest

Світло

Світла забагато не буває. Маленька кухня має бути максимально освітлена. Тому  подбайте і про загальне, і про локальне освітлення.

Якщо на вашій кухні є вікно – не загромаджуйте його шторами. Не заступайте доступ денному світлу. Легенька фіранка,  жалюзі чи римська штора у світлих тонах – те, що треба у цьому випадку.

На кухні має бути кілька джерел освітлення. Фото: Pinterest

Правило трикутника

Не забувайте так зване «правило трикутника» – дістав, помив, приготував. Воно працює на кухні, незалежно від її розміру, та економить час і сили господині.

Вмонтована побутова техніка

Вмонтована посудомийка, духовка тощо заощадять кухонний простір. Водночас так збережеться цілісність фасадів та робочої стільниці, що теж важливо на кухні.

І найголовніше – не захаращуйте простір. Не бійтеся розставатися із тими речами, предметами, посудом, яким довго не користуєтесь. І ця порада стосується не тільки кухні.

Головне фото – pixabay.com